عزت اقتصادی در حماسه حسینی

ساخت وبلاگ

امام حسين (ع) خطاب به سپاه عمر سعد در روز عاشورا به اين موضوع اشاره مي‌کند: مي‌دانيد که چرا حرف حق من در گوش شما نمي‌رود، به خاطر اين که شکم‌هاي خود را با مال حرام انباشته‌ايد.

عمر سعد نيز به طمع رسيدن به منافع اقتصادي و حکومت ري و آذربايجان حاضر شد با فرزند پيغمبر خدا بجنگد. از نظر امام حسين (ع) بسياري از مردم بندگان دنيا هستند و دين فقط لقلقه زبان آن‌هاست‌. دنياطلبي‌، دريوزگي‌، پستي و حرام‌خواري يکي از عوامل ذلت مردم يک جامعه به شمار مي‌آيد. يکي از علل موجده انقلاب اسلامي مقابله با سلطه اقتصادي دشمنان و حرکت در جهت استقلال اقتصادي بود. دو قطبي شدن جامعه در زمان حکومت پهلوي‌، در ايجاد نهضت اسلامي مؤثر بود. در يک قطب اين‌جريان‌، خوانين‌، مترفين‌، اشراف‌، شاهزادگان و دربارياني بودند که با غصب زمين‌ها،سرمايه‌هاي اقتصادي و تسلط بر مراکز اقتصادي به تمرکز ثروت پرداختند و کاخ‌هاي مجلل برپا ساختند و با برپايي مجالس پر هزينه به حيف و ميل اموال عمومي و اسراف و تبذير مشغول شدند. در قطب ديگر اين جريان مردم مستضعف شهرها و روستاها بودند که با وجود افزايش درآمدهاي نفتي کشور، هنوز زير خط فقر زندگي مي‌کردند. بي شک‌اين شکاف اقتصادي با سنت نبوي و علوي و عزت اسلامي مغاير بود. بسياري از بزرگان و مراجع‌، همکاري اقتصادي با رژيم ستم شاهي را مغاير با قوانين اسلام مي‌دانستند.

برخي از آنها شاغل شدن در دستگاه‌هاي دولتي و کسب درآمد از اين طريق را تحريم نمودند و آن را مغاير با عزت اسلامي دانستند. در تاريخ آمده است‌، صفوان جمال که از دوستان اهل بيت بود، شترانش را براي کسب منفعت اقتصادي به هارون الرشيد خليفه عباسي که قصد حج داشت‌، اجاره داد. هنگامي که خبر به امام کاظم (ع) رسيد، از او گلايه کرد و فرمود: تو مي‌خواهي براي کسب درآمد اقتصادي‌، هارون الرشيد آنقدر زنده باشد تا سالم از حج برگردد و تو سود خود را دريافت نمايي‌. در واقع تو خواهان زنده ماندن حاکمي ظالم چون هارون (حتي براي چند روز) هستي‌.

 

امام حسين و هفتاد دو تن و مظلومیت شیعه در غرب و جهان...
ما را در سایت امام حسين و هفتاد دو تن و مظلومیت شیعه در غرب و جهان دنبال می کنید

برچسب : عزت اقتصادی , عمرسعد , حماسه حسینی, نویسنده : علي خوزاني emamhosseinvahaftado2tan بازدید : 294 تاريخ : شنبه 18 آبان 1392 ساعت: 0:06